Főoldal

Településünk

Közigazgatás

Pályázati információk

Intézmények

Hasznos információk

Hírek         

Felhívás emlőszűrésre!

Ma Magyarországon a daganatos megbetegedések miatti halálozás a szív és érrendszerit követően a második leggyakoribb halálok.

2001 óta Népegészségügyi Program keretében a hölgyek emlőszűrésre és méhnyak szűrésre kapnak meghatározott időnként meghívólevelet. Emlőszűrésre kétévente a 45-65 éves korcsoportba tartozó hölgyek, méhnyak szűrésre háromévente a 25-65 éves korcsoportba tartozó hölgyek kapnak névre szóló meghívást. Emlőszűrésre a meghívólevélben pontosan megírják, hogy hová és mikor várják a szűrendő hölgyet, ha az időpont nem felel meg, akkor lehetősége van az időpont módosítására a megadott telefonszámon. Méhnyak szűrésre a meghívólevél mellékletében felsorolt szakrendelőket lehet felkeresni, előtte a szakrendelővel időpont egyeztetés szükséges, hogy a várakozási idő minimális legyen. A meghívólevelet mindenki vigye magával.

Az emlőrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége, ritkán előfordul férfiaknál is. Magyarországon évente mintegy 7500 új megbetegedés fordul elő, és mintegy 2800 nő veszti életét évente a betegség következtében. Az emlőráknál - csakúgy, mint a legtöbb tumornál - is igaz az a megállapítás, hogy a terápia eredménye annál hatékonyabb minél korábbi stádiumban kerül a betegség felismerésre. Éppen ezért fontos, hogy minél hamarabb orvoshoz forduljon mindenki, aki az emlőben csomót tapint. Fontos hangsúlyozni, hogy az emlőrák többnyire fájdalmatlan, sőt, minél inkább fáj egy csomó, annál kevésbé valószínű, hogy megjelenése rosszindulatú daganatra utal. Éppen ez a fájdalmatlanság az, ami a betegeket megtéveszti és ami miatt sokszor csak hónapokkal, évekkel a csomó észlelése után fordulnak orvoshoz.

Ugyancsak jelentős esetszámmal, évi 1000 új esettel fordul elő méhnyak rák Magyarországon, a megbetegedés miatti halálozás pedig évente meghaladja a 400 főt. Hazánkban a méhnyak szűrése megoldott, de sajnos a nők tekintélyes hányada nem él e lehetőséggel, részben ezért nem ismerik fel korai stádiumban a betegséget.

 

Kérem, tegyen mindenki az egészségéért, vegyen részt az ingyenes

szűréseken Önmagáért, családjáért.

 


 

MEZŐKOVÁCSHÁZI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

RENDÉSZETI OSZTÁLY

MEDGYESEGYHÁZA RENDŐRŐRS

Medgyesbodzás körzeti megbízott fogadóórája

Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság elérhetősége:

  vezetékes telefonról : 06 / 68 / 381-255

  mobil telefonról : 06 / 30 / 633 -7190

  E-mail : mezokovacshaza.rk@bekes.police.hu

Fogadóórák helye: Medgyesbodzás, Széchenyi u. 38. szám alatt KMB iroda.

 

Körzeti megbízotti működési területe: Medgyesbodzás közigazgatási területe.

 

Fogadóórák ideje:

  Szabó László r. zls. körzeti megbízott 06-30/633-7190

  minden hónap 1. szerdai napon 09.00-10.00 óra

 

Legközelebbi rendőri szerv :

  Mezőkovácsházai Rendőrkapitányság 5800 Mezőkovácsháza, Árpád utca 198.

  vezetékes telefonról : 06 / 68 / 381-255

Közérdekű telefonszámok:

  Általános segélyhívó: 112

Medgyesegyháza, 2022. november 01.

    Tisztelettel:

        Almási Levente r. alezredes

         örsparancsnok                                      


 

KÖZSEGÜNKNEK, RESTÁLY LÁSZLÓ LETT AZ ÚJ ALPOLGÁRMESTERE,

KERESSÉK ŐT IS BIZALOMMAL! TELEFONSZÁMA: 0630-311-47-69

Tisztelettel: Varga Gábor polgármester                         


Hírdetmények:


 

Kényelmesen is intézhetők a családtámogatási ügyek.....tovább »»

 


 

Az Alsó Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi és Vízügyi Felőgyelőség 24807-4-7/2009. sz. határozatával működő vízbázis kapcsán hidrogeológiai "B" védőterület kijelölésével kapcsolatos hirdetmény és az ahhoz tartozó melléklet ....tovább »»

 


 

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG

ORSZÁGOS DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ HIRDETMÉNYE

 

Hírdetmény: A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG ORSZÁGOS DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ HIRDETMÉNYE     Igénylőlap:Igénylő lap


Tájékoztatás szociális ellátásról

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a helyi önkormányzatokról szóló 1990 évi LXV törvény 8.§ (4) bekezdése alapján a helyi önkormányzatok kötelező feladata a szociális alapellátás biztosítása.  tovább »»