Főoldal

Településünk

Közigazgatás

Pályázati információk

Intézmények

Hasznos információk

Befejezett TOP pályázatok

TOP-1.1.3-16-BS1-2017-00011

Kedvezményezett neve: Medgyesbodzás Község Önkormányzata

        címe: 5663 Medgyesbodzás, Széchenyi utca 38.

Projekt címe:

    "Termelői piactér kialakítása Medgyesbodzáson"

A projekt keretében új termelői piac, vásárcsarnok funkciójú épület Medgyesbodzáson, a Széchenyi utca 38; 45 helyrajzi számú telken került kialakításra. Az épület helye a telek déli felén került meghatározásra, mivel az északi részén egy üzemelő művelődési központ és annak udvara van. A telek jelenleg is egy drótkerítéssel ketté osztott. Ezen déli telekrészen négy kisebb melléképület volt megtalálható, amelyek már a tervezés folyamán teljesen elbontásra kerültek, hogy az új épülethez rendelkezésre álljon az építési hely. A vásárcsarnok bemutatása: Az épület belső nagy részében a funkciónak megfelelően egy közös használatú eladó tér került kialakításra. Ehhez kapcsolódik egy kisebb, igény szerint elkülöníthető eladó tér, valamint raktározási, tárolási célú 1-1 helyiség. Az épület keleti felébe a szociális helyiségek kerültek, egy közös előtérre fűzve, női, férfi és akadálymentes mosdó. Helyet kapott még egy külön, kis takarítószertár helyiség is. Dél felől egy pengefalakkal határolt fedett külső közlekedő határolja az épületet. Az épület három bejáraton is megközelíthető. A piac területén kialakításra kerültek parkolók, valamint akadálymentes parkoló is. Az épülethez szükséges, OTÉK szerint meghatározott számú gépjárműparkolók és kerékpártárolók telken belül, az udvar déli részén az épület közvetlen környezetében kaptak helyet, így egy nagyobb szilárd burkolattal ellátott előteret biztosítva az épületnek. Az épületben teljesen új épületgépészeti és épületvillamossági rendszer kiépítése valósult meg. Mivel az épület csak alkalmi használatú, az eladótérben nem került kialakításra fűtésre és hűtésre szolgáló épületgépészet. A piac bruttó 224 m2 alapterületű. Ebből maga a szerkezetekkel teljesen körülhatárolt zárt épületrész bruttó 186 m2 alapterületű, a többi rész a pengefalakkal határolt felülről fedett, oldalról nyitott külső közlekedő. A projektnek köszönhetően a helyi termelők új, időjárástól függetlenül használható helyen tudják értékesíteni az általuk megtermelt árukat.

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2021.12.10.

Medgyesbodzás Község Önkormányzata

 

„Termelői piactér kialakítása Medgyesbodzáson” címmel (projekt azonosító: TOP-1.1.3-16-BS1-2017-00011) befejeződött a 80,96 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés. A projekt a Széchenyi 2020 program, TOP-1.1.3-16 konstrukció keretében valósult meg.

 

A projekt keretében új, vásárcsarnok jellegű termelői piac került építésre a Széchenyi utcában. Az eladó téren kívül kialakításra került női és férfi mosdó, akadálymentesített mosdó, valamint egy kisebb tároló helyiség és fedett külső közlekedő. Az épület összterülete a külső résszel együtt 224 m2. Telekhatáron belül került kialakításra parkoló is. A beruházás részeként beszerzésre került egy csemege hűtőpult, amely a helyi termelők portékáinak tárolását teszi lehetővé. A beruházás hozzájárul a helyi termelők támogatásához, a felhívás céljainak megvalósításához és a hosszú távú fenntarthatósághoz.

A beruházás befejezésének időpontja: 2021.11.19.

 

Vissza

 

A honlappal kapcsolatos észrevételeit E-mail-ban jelezze! admin@medgyesbodzas.hu