Főoldal

Településünk

Közigazgatás

Pályázati információk

Intézmények

Hasznos információk

Befejezett TOP pályázatok

TOP-3.1.1-15-BS1-2016-00011

Kedvezményezett neve:

    Medgyesbodzás Község Önkormányzata

Projekt címe:

    Fenntartható település közlekedésfejlesztés Medgyesbodzás és Gábortelep összekötő kerékpárút építésével infrastrukturális fejlesztése.

Szerződött támogatás összege: : 113.120 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A Széchenyi 2020 program keretében 113,12 millió forint 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg a „Fenntartható település közlekedésfejlesztés Medgyesbodzás és Gábortelep összekötő kerékpárút építésével” című, TOP-3.1.1-15-BS1-2016-00011 azonosítószámú projekt.

 

Medgyesbodzással egy közigazgatási területen fekszik Gábortelep településrész. A Projektgazda legfőbb célja a közlekedés korszerűsítése, környezettudatossá tétele, az egészséges életmód elősegítése az alternatív közlekedés fejlesztése. A helyi közúti forgalom tehermentesítése, kerékpáros balesetek számának csökkentése, a károsanyag kibocsátás, zaj- és légszennyezés csökkentése, mely hozzájárul az „élhető község” megteremtéséhez. Medgyesbodzás Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a „Fenntartható települési közlekedésfejlesztés” elnevezésű felhívásra.

 

A megvalósult projekt keretében a 4429-j út jobb oldalán Medgyesbodzás és Gábortelep között a külterületi szakaszon egy új, önálló 1,389 km hosszú kerékpárút építése valósult meg, amely részben tehermentesíti az utat, másrészt pedig a kerékpárosok számára biztonságos közlekedési lehetőséget biztosít.

 

A projekt megvalósítása során fontos szempont volt az akadálymentes, környezettudatos megvalósítás, a forgalomtechnikai eszközök létesítése, melyek mind ezt a célt szolgálták. Jelentősen javultak az alternatív közlekedés feltételei, csökkent a környezet terhelése, a már létező belterületi kerékpárhálózat megújult. A projekt sikeres megvalósítása hosszú távon hozzájárult a település fejlődéséhez, a jó közlekedési infrastruktúra helyben tartja a vállalkozásokat, idetelepedésre ösztönöz másokat, elősegítve a munkaerő helyben foglalkoztatását, megtartását, hozzájárult az innováció ösztönzéséhez. A beruházás megvalósulásával javult a településkép, az épített környezet minősége, növekedett a lakosság komfortérzete, javult az épített környezet minősége.

 

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2022.03.31.

 

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Projekt azonosító száma: TOP-3.1.1-15-BS1-2016-00011   MEDGYESBODZÁS EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁSÁNAK INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

 

 

  

 

Vissza

 

A honlappal kapcsolatos észrevételeit E-mail-ban jelezze! admin@medgyesbodzas.hu