Főoldal

Településünk

Közigazgatás

Román Kisebbségi Önkormányzat

Intézmények

Hasznos információk

Hírek

A szokásos formától eltérően kezdődött a Képviselő-testület 2011. május 24-i ülése. A Képviselő-testület tagjai Bugyi Gergely nyugalmazott iskolaigazgatót – pedagógust köszöntötték abból az alkalomból, hogy diplomáját 50 évvel ezelőtt vette kézhez Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. A képviselő-testület nevében Krucsai József polgármester adta át a Főiskola jogutódja által kiállított aranydiplomáját az igazgató úrnak, munkásságát Gyergyai Albert szavaival méltatva:

 

„ A tanári pálya minden más pályánál tágasabb, távlatosabb, határtalanabb, s mint a Nílus termékeny vize, túlárad saját partjain. A jó tanár nem csak pedagógus, hanem kertész, filozófus, esztétikus, lélekbúvár, művész és mesterember egy személyben, s nem csak tudását közvetíti – bár az sem kevés -, hanem példát ad, jellemet formál, ültet, gyomlál, olt és szemez, mint a kertész, életet visz a könyvekbe, a könyveken keresztül a tanításba, állandó, s eleven hidat épít az eszmény és a mindennap, az elvontság és a tapasztalás közé.”

 

Bugyi Gergely nyugalmazott iskolaigazgató

 

Képviselő-testületen kívül volt kollégái, családtagjai, és a Schéner Mihály Nevelési Oktatási Intézmény tanulói nevében Gógucz Norbert 2. osztályos tanuló verssel köszöntötte az igazgató urat.

Medgyesbodzás lakossága nevében Önkormányzatunk további hosszú boldog nyugdíjas éveket kíván Bugyi Gergelynek.

Vissza

 

 

 

 

 

 

 

 

A honlappal kapcsolatos észrevételeit E-mail-ban jelezze! admin@medgyesbodzas.hu

A honlapról letölthető dokumentumok megte-kintéséhez Adobe Reader programot javasoljuk, melyet innen tölthet le: